Druivenras | Parellada, Viura, Xarello |
---|---|
Over het wijnhuis | Josep Masachs is een Catalaans wijnhuis, dat tot de pioniers op het gebied van Cava behoort. Cava betekent vrij vertaald uit het Catalaans ‘kelder’, de plaats waar deze mousserende wijnen de tijd krijgen om te rijpen. Josep Masachs is opgericht in 1920 in Vilafranca del Penedès en maakt dus al meer dan 100 jaar wijnen. De eerste Cava werd in 1950 gemaakt. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van een 42 hectare tellende wijngaard in Penedès, hét gebied voor Cava in het noordoosten van Spanje. |
Vinificatie | De Cava is gemaakt volgens dezelfde methode als Champagne; de méthode traditionnelle. De wijn ondergaat een tweede gisting en rijping van minimaal 10 maanden, wat de wijn een verfijnde bubbel geeft. |
Kleur | Citroengeel met een groene gloed. |
Geur | Bloemig, met tonen van citrus en perzik. |
Smaak | Levendige, maar fijne Brut met een frisse afdronk van citrus. |
Serveren bij | Lekker als aperitief. Ook heerlijk bij meloen met Spaanse ham. |
Serveertemperatuur | 6-8 °C |
Awards | "Clean, stylish and easy to like, this has apple and green herb aromas. It shows a good weight and mouthfeel, with papaya, thyme and baked apple flavors. Medium long and smooth on the finish, this is a commendable value-priced bubbly." - Wine Enthusiast |
Wijnsoort | Mousserende wijn |
Wijnhuis | Josep Masachs |
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Jaartal | Non-Vintage |
Alcoholpercentage | 11,50 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 8410644210017 |
EAN-code doos | 68410644210019 |
Brutogewicht fles | 1,35 |