Druivenras | Negroamaro |
---|---|
Over het wijnhuis | Rond 1850 besluit schoenmaker Amadio Pirovano zijn werk als schoenmaker op te geven voor zijn passie: wijn. Samen met zoons Constantino en Antonio opent hij een restaurant met lokale wijnen. In 1910 leidt het succes van de uit de hand gelopen hobby ertoe dat ze een klein wijnbedrijf beginnen. Het kleine wijnbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een groot bedrijf met wijnen uit vele Italiaanse wijngebieden: Veneto, Abruzzen, De Marken, Apulië en Sardinië. Naast stille wijnen maakt Pirovano kwaliteits-‘spumanti’, onder de naam Casa Coller. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden in Apulië, gelegen in de hak van de laars. |
Vinificatie | De druiven worden vergist op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. |
Kleur | Robijnrood. |
Geur | Bessen, kersenjam en kruiden. |
Smaak | Zachte, soepele wijn met veel rood fruit (kersen, bessen). |
Serveren bij | Heerlijk bij 'carne alla pizzaiola' oftewel vlees dat op smaak is gebracht met tomaten, knoflook en oregano. Ook lekker bij salami. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Pirovano |
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Appellatie | IGP Puglia |
Jaartal | 2023 |
Alcoholpercentage | 12,00 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 8000013009535 |
EAN-code doos | 8000013010159 |
Brutogewicht fles | 1,35 |