| Druivenras | Syrah |
|---|---|
| Over het wijnhuis | Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. |
| Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden uit Montagnac, Montagne Noire en de Aude. De druivenstokken groeien op een ondergrond van klei en kalksteen en zijn 28-45 jaar oud. |
| Vinificatie | De wijn wordt op 25 graden vergist. Na de gisting blijft het sap nog 30 dagen bij de schilletjes, waarbij de wijn regelmatig wordt overgepompt. Dit wordt gedaan om de wijn meer kracht, smaak en tannines te geven. Hierna rijpt 30% van de wijn in Amerikaanse vaten. |
| Kleur | Granaatrood met paarse rand. |
| Geur | Kruidig met tonen van tabak, cassis en viooltjes. |
| Smaak | Rijp fruit, viooltjes. Rijke, soepele tannines. Zoete specerijen. |
| Serveren bij | Heerlijk bij een lamsbout met ansjovismarinade. |
| Serveertemperatuur | 16-18 °C |
| Awards | "Blauwe bes, tapenade, vijgen. Intens, droog, goede lengte." - 4/5 sterren, Perswijn over de 2019-vintage |
| Wijnsoort | Rode wijn |
| Wijnhuis | Paul Mas |
| Land | Frankrijk |
| Regio | Languedoc/Roussillon |
| Appellatie | IGP Pays d'Oc |
| Jaartal | 2023 |
| Alcoholpercentage | 13,50 |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Vegan friendly | Nee |
| Inhoud | 75 cl |
| Verpakt per | 6 |
| Verpakking | Doos |
| Schroefdop | Nee |
| EAN-code fles | 3760040420387 |
| EAN-code doos | 13760040420384 |
| Brutogewicht fles | 1,35 |