Cavas Masachs

Cava Masachs is een Catalaans wijnhuis, dat tot de pioniers op het gebied van Cava behoort. Cava betekent vrij vertaald uit het Catalaans ‘kelder’, de plaats waar deze mousserende wijnen de tijd krijgen om te rijpen. Cava Masachs is opgericht in 1920 in Vilafranca del Penedès en maakt dus al bijna 100 jaar mousserende wijnen.
Wijnen met de kwaliteitsaanduiding Cava bestaan traditioneel uit een mengsel van het sap van drie inheemse druivenrassen: Macabeo, Xarel·lo en Parellada. Hoewel er ook andere rassen gebruikt mogen worden, gebruikt Masachs deze traditionele druivenblend. De wijnen worden gemaakt volgens de methode van de tweede gisting op fles van minstens negen maanden (Método Tradicional). Op deze manier krijgen Cava’s hun koolzuur. De Cava’s van Masachs zijn bekend onder de naam Mas Fi en zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, en zowel als Brut en Brut Rosé.