Château Montrose

Château Montrose

De meeste châteaux hebben hun naam te danken aan hun oprichter of een belangrijke eigenaar, maar dat is niet het geval bij Château Montrose. De naam ‘Montrose’ betekent letterlijk ‘roze heuvel’ en verwijst naar de roze-kleurige heide, die in bloei stond op de plek waar het château nu staat. Château Montrose, gevestigd in Saint-Estèphe is een 2e Cru Classé en staat bekend als maker van intense Cabernet Sauvignon-gedreven wijnen. Leuk detail: Château Montrose eindigde als derde in de befaamde 'Judgment of Paris' in 1976.

Château Montrose heeft heel wat eigenaren gekend voordat het in 2006 overging naar broers Martin en Olivier Bouygues, Franse miljardairs en oprichters van de Bouygues Groupe. Het dagelijkse reilen en zeilen van het château is echter in handen van Hervé Berland, eerder managing director van Château Mouton Rothschild. Voor die tijd werd deze taak vervuld door Jean-Bernard Delmas van Château Haut-Brion. Niet de minste dus.

De wijngaarden beslaan 95 hectare en zijn aangeplant met 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 6% Cabernet Franc en 2% Petit Verdot. Eén van de unieke kenmerken van Château Montrose is de hagelradar in de wijngaarden. Deze radar detecteert wolken die een bedreiging (kunnen) vormen en schiet vervolgens sonische trillingen de lucht in, die de hagel verdrijven. De wijngaarden zijn ook voorzien van geavanceerde temperatuur- en vochtigheidmeters.

Er worden drie wijnen gemaakt. Naast Château Montrose is er een tweede wijn, La Dame de Montrose, waarin Merlot domineert. Daarnaast wordt er een wijn gemaakt van jonge stokken, de Saint-Estèphe de Montrose genaamd.

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst Orderlist

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren