Druivenras | Antão Vaz, Arinto, Roupeiro |
---|---|
Over het wijnhuis | De Alentejo, waar het wijnhuis Quinta do Carmo ligt, behoort tot de warmste wijngebieden van Portugal en zelfs van Europa. Het wijngebied is uitermate geschikt voor het maken van geconcentreerde rode wijnen, waar Quinta do Carmo dan ook gespecialiseerd in is. Verrassende lokale druivenrassen als Alicante Bouschet, Trincadeira en Aragonez (Tempranillo) voeren er de boventoon. Daarnaast maken ze ook verrassende witte wijnen, gemaakt van de lokale druivenrassen Arinto, Antão Vaz en Roupeiro. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden in Alentejo, een wijngebied in het midden van Portugal. |
Vinificatie | De druiven worden apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats op gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. |
Kleur | Citroengeel. |
Geur | Citrus en tropisch fruit (ananas, mango). |
Smaak | Roupeiro geeft citrus en bloemige tonen, Antão Vaz brengt structuur en Arinto zorgt voor frisse zuren. |
Serveren bij | Lekker bij pasta met zeevruchten. Ook lekker bij de borrel met geroosterde amandelen. |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Awards | "Vlierbloemen, peer, kruidig, aromatisch. Zacht, sappig, fijne zuren, krachtig." - 4/5 sterren, Perswijn over de 2020-vintage |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Quinta do Carmo |
Land | Portugal |
Regio | Alentejo |
Appellatie | Alentejo |
Jaartal | 2024 |
Alcoholpercentage | 13,00 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan friendly | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |
EAN-code fles | 5601237000945 |
EAN-code doos | 25601237000734 |
Brutogewicht fles | 1,35 |