Quinta do Carmo
De Alentejo, waar het wijnhuis Quinta do Carmo ligt, behoort tot de warmste wijngebieden van Portugal en zelfs van Europa. Het wijngebied is uitermate geschikt voor het maken van geconcentreerde rode wijnen, waar Quinta do Carmo dan ook gespecialiseerd in is. Verrassende lokale druivenrassen als Alicante Bouschet, Trincadeira en Aragonez (Tempranillo) voeren er de boventoon. Daarnaast maken ze ook verrassende witte wijnen, gemaakt van de lokale druivenrassen Arinto, Antão Vaz en Roupeiro.
Het prachtige uit wit-beton gebouwde landhuis Quinta do Carmo, omringd door palmbomen en wijngaarden, oogt haast als een oud koloniaal bolwerk. De architectuur is typerend voor de Alentejo-regio, waarbij de witte muren bescherming bieden tegen de warmte. Het landgoed ligt net buiten het dorpje Estremoz en omslaat een areaal van 1000 hectare, waarvan ook een groot deel bestaat uit olijf- en kurkbomen.
Het belangrijkste areaal, het wijngaard-areaal, viel op. En wel bij het prestigieuze Domaines Barons de Rothschild, begin deze eeuw. Samen met Bacalhôa hebben zij voor een enorme kwaliteitsimpuls van de wijnen gezorgd. In 2008 besloot Bacalhôa het complete wijnareaal weer terug te kopen, waarmee het weer helemaal onafhankelijk is.



